Home » Autopilot » Grenser – Hvordan lever du ut dine grenser?
 • Grenser – Hvordan lever du ut dine grenser?

  Idag har jeg laget et videoinnlegg til deg. Det varer i ca. 13 minutter, så sett deg ned med en kopp te og slapp av. Tema i videoen er «Grenser».

  Grenser

  Ordet grenser er kanskje et litt oppbrukt ord på mange måter, derfor klargjør jeg hva jeg mener med grenser og hvordan vi kan sette dem i livene våre. Ofte er vi ikke så veldig bevisst i forhold til dette, og det kan være nyttig å bli mer klar over hvordan vi fungerer i møte med andre.

  Det er viktig å finne en balanse mellom egne og andres behov, når vi lever i samfunn med andre mennesker. Jeg reflekterer rundt hva som er mest kjærlig overfor andre, og det er ikke alltid det som kanskje virker å være det, sånn ved første øyekast. Vi trenger å bli bevisst at vi alltid har et valg, og at vi legger merke til det dersom vi hopper inn i noen gamle mønstre som vi kanskje til og med har overtatt fra andre.

  Hvilke valg tar vi bevisst fordi vi mener det vil være det beste for en annen på lang sikt? Og hvilke valg tar vi mer ubevisst med bakgrunn i for eksempel frykt for å ikke bli likt, i et behov for å gi og være ‘nyttig’ eller ‘snill’, slik at vi kan føle oss fornøyd med oss selv. Hvordan kan vi egentlig gi mest til andre? Og hvordan henger det sammen med å sette grenser?

  Noe av det jeg snakker om kan kanskje virke fremmed for deg eller provoserende, men gi deg selv en sjanse til å smake litt på det. Kanskje er det noe som treffer hos deg likevel? Hvordan lever du ut dine grenser?

  Her er videoen

   

  Jeg hører veldig gjerne fra deg. Legg igjen en kommentar!