Home » Autopilot » Du skaper din virkelighet
 • Du skaper din virkelighet

  Ida Sofie mentoring_grønt fokus
  Hva tror du vil skje hvis jeg sier til deg at i dag skal du være ekstra oppmerksom på alt som er grønt? Jeg tror at du vil se mye mer grønt i dag, enn andre dager. Du skaper din virkelighet.

  Når du bestemmer deg for å sette et bestemt fokus, og se etter helt konkrete ting, vil sinnet ditt begynne å lete etter nettopp dette. Det er en ordre du gir ditt eget sinn, og som danner det perspektivet du skaper i forhold til deg selv og verden rundt deg. Dette viser hvilken kraft som ligger i å plassere fokus, og som igjen handler om våre tanker og vår vilje til å bruke dem oppmerksomt og bevisst. Via dette skaper du din virkelighet slik du ønsker at den skal være.

  Oftest skjer imidlertid det motsatte, vi bruker ikke fokus og tanker bevisst. Vi kjører bare rundt på gammel vane, eller autopilot om du vil. Da har ikke sinnet fått noen konkrete ordrer, det surrer rundt på egen hånd og henger seg gjerne opp i de tingene det har for vane å henge seg opp i. Det fører til at du kanskje skaper en virkelighet du ikke ønsker deg. Det er med andre ord ekstremt viktig at vi holder et bevisst øye med autopiloten vår, og tar en jevnlig sjekk av den. Er autopiloten gunstig for oss? Hjelper den oss å skape det livet vi vil ha? Viser den oss for eksempel at vi er gode nok, har nok, kan nok, er glade nok, friske nok, tynne nok etc? Eller henger den seg fast i ting som gjør at vi begrenser oss selv og våre muligheter. Jeg ville nok for eksempel oppmuntret Tussi i Ole Brumm til å ta en titt på sin autopilot, slik at hun kunne ta et bevisst valg med hensyn til om det er slik hun vil at livet hennes skal være eller ikke.

  Hvis du oppdager at du har en autopilot som ikke hjelper deg dit du vil i livet ditt, kan du akkurat nå begynne å legge merke til ting som tar deg dit. Let etter det som gir glede hvis du for eksempel ønsker å være mer glad, let etter mestringsopplevelser hvis du ønsker mer selvtillit, legg merke til det som motbeviser autopiloten. Kort sagt; styr fokus mot det du vil ha mer av. Bestem deg for å fokusere på, og lete etter, det du vil ha mer av i ditt liv. Ta med deg penn og papir gjennom dagen, og skriv ned alt du legger merke til. Hvis sinnet kobler inn autopiloten og fokuserer på det du ikke ønsker, så bare legg merke til det, og gå igjen tilbake til det du har bestemt deg for å fokusere på. Jeg er sikker på at du kommer til å ha en oppmuntrende liste når kvelden kommer.

  Hvis du gjør denne lille øvelsen hver eneste dag i 30 dager, så vil det skje noe med autopiloten din. Garantert!! Så – er det egentlig noe å vente med? Start i dag, start NÅ! Du vil takke deg selv. Masse lykke til fra meg!

  Stikkord: , , ,